duminică, iunie 28, 2009

Martorii lui Iehova, atit!

"Neaga faptul ca Isus Hristos e fiul lui Dumnezeu, nu recunosc Craciunul, considerindu/l o sarbatoare pagina, neaga Invierea, nu saluta drapelul, nu recunosc statul roman si nicio forma de organizare politica, nu sarbatoresc zile de nastere, refuza transfuziile de singe si calculeaza venirea Sfirsitului Lumii". Acestea sunt doar citeva din canoanele dupa care se ghideaza membrii sectei Martorilor lui Iehova. Din 1990 si Ioan Ovidiu Sabau este membru al acestei secte.

12 comentarii:

  1. Asa, si? Ce este asa de tragic? Nici evreii nu il recunosc pe Hristos ca fiu al lui Dumnezeu si nu au Craciun. Apoi poate ca nici nu ar fi asa de rau sa nu existe forme de organizare politica, iar cu salutul drapelului cred ca toti "ne-martorii" suntem datori, sau Dane, tu saluti drapelul de fiecare data? Iar data sfarsitului lumii o calculeaza toate versiunile crestinismului. Ce e asa de tragic?
    Apropo de Craciun, este o sarbatoare pagana la origini, cel putin ca data. Data de 25 decembrie este stabilita printr-o conventie din cate stiu eu, de fapt data reala a nasterii lui Hristos ar fi undeva in iunie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vali, am vrut sa arat lumii citeva din "curiozitatile" membrilor sectei Martorii lui Iehova. Atit. Va fii interesant sa vedem schimbarea din vestiarul alb/violetilor. "Respecta-ma", asta le-ar fi scris Nelutu Sabau jucatorilor sai pe foile pe care le/a primit fiecare in cazul pregatirii individuale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe Sabau nu-l prinde luna august la Poli. Vine Iancu si-i arunca 3 injuratori, vine Alexa si-l injura ca la gugulani, mai vine bucur si-l ia cu mancati-as si se gata cu Sabau pe banca lu Poli. Eu chiar mi-as dori sa reuseasca, cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gresit.Martorii il recunosc pe Isus ca fiu al lui Iehova Dumnezeu,nu au canoane si nu este o secta ci o organizatie religioasa care cuprinde membri pe absolut tot pamantul,sunt organizati,au iubire intre ei,ati mai vazut la vreo religie asa unitate?

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Dan Dutzu,ca sa fii un invingator,trebuie sa faci lucrurile sa se intample,dar corect!
    Noi ,MI,recunoastem autoritatea statului,ne supunem legilor laice daca nu ne obliga sa incalcam o porunca a lui Dumnezeu(de ex.sa ucidem...).Craciunul este o falsa sarbatoare crestina,din cel putin aceste trei motive:
    -Isus NU S-A NASCUT LA 25 DECEMBRIE
    -nici un inchinator al Adevaratului Dumnezeu nu si-a sarbatorit ziua nasterii
    -la 25 dec.,in Imperiul Roman de Rasarit era Ziua Soarelui,"convertita" de imparatul Constantin in Craciun
    Noi nu negam invierea ,dimpotriva....
    Nu salutam drapelul,dar nici nu-l ardem ca altii...
    Iar Nelutu Sabau,are intr-adevar o meserie care-i incearca credinta...dar este alegerea lui...si nu este primul MI care antreneaza Poli.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, ai dreptate in ceea ce priveste afirmarea intru credinta. Dar faptul ca a lipsit jumatate din cantonamentul de la Debrecen nu e tocmai bine. Din punct de vedere profesional ... Cit despre alte "chestiuni personale", ne vom convinge cind incepe cu adevarat competitia pentru Nelutu Sabau. Am avut ocazia sa stau alaturi de el, ca jurnalist, doua zile pline, in cantonamentul austriac si am simtit si alte laturi ale antrenorului Sabau. Interesant!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este si el om...imperfect.Dar personal sunt convins ca-si face meseria corect,fiind in bransa,o "rara avis"....
    Ca jucator a avut limitele lui si ca antrenor le are ...Ca martor al lui Iehova,are o meserie dificila.Este greu sa traiesti langa lac si sa nu inghiti broaste.....sa speram ca el nu o face...

    RăspundețiȘtergere
  8. aberatii dane. martorii lui iehova nu au doctrina scrisa de tine. corecteaza frate, nu dezinforma.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Dan Dutu, ati preluat aceste informatii despre "Martorii lui Iehova" de pe alte siteuri, dar nu le-ati verificat. Incercati sa stati de vorba cu un Martor al lui Iehova (poate chiar cu Sabau) si veti afla despre curiozitatile enumerate de dvs urmatoarele:

    "Neaga faptul ca Isus Hristos e fiul lui Dumnezeu" (FALS!)
    "Nu recunosc Craciunul, considerandu-l o sarbatoare pagana" (ADEVARAT!)
    "Neaga Invierea" (FALS!)
    "Nu saluta drapelul" (ADEVARAT!)
    "Nu recunosc statul roman si nicio forma de organizare politica" (FALS!)
    "Nu sarbatoresc zilele de nastere" (ADEVARAT!)
    "Refuza transfuziile de sange" (ADEVARAT!)
    "Calculeaza venirea sfarsitului lumii" (FALS!)

    Iar pentru toate acestea exista argumente potrivite, bazate pe Biblie! Pentru o informare corecta privind convingerile martorilor, viziteaza siteul oficial: www.watchtower.org (exista si sectiune in limba romana) sau discuta cu orice membru al organizatiei. Apropo, nu e o secta, ci o Organizatie Religioasa Crestina. O secta are in fruntea conducerii sale un om, pe cand Martorii sustin ca il au in frunte pe Isus Cristos, fiul lui Dumnezeu...

    mackdidy@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere